Komkommersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Komkommersoep
Print

Komkommersoep

Categorie Soepen
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 komkommer
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 eierdooier
  • 5 blaadjes munt
  • 2 eetlepels room
  • peper
  • 4 blaadjes munt ter versiering

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de komkommer met een dunschiller, boor er met een pommes-parisienneboor 20 knikkers uit en bewaar deze balletjes als garnituur.
  • Snijd de rest van de komkommer in de lengte door, verwijder de zaadjes met een lepel, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en maal die met de bouillon en 5
  • muntblaadjes in een blender fijn.
  • Zeef de komkommerbouillon en breng aan de kook.
  • Meng de room en de eierdooier tot een liaison.
  • Neem vlak voor het serveren de warme bouillon van het vuur en klop er met een garde de liaison door (vanaf dit moment mag de soep niet meer koken).
  • Breng op smaak