Koninginnesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koninginnesoep
Print

Koninginnesoep

Categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een extra sterke bouillon door 1 kip van ± 750 gr samen met het wit van 1 kleine prei en 1 stengel bleekselderij in 1 liter kippenbouillon in 1 1/4 uur zeer gaar te koken.
  • Neem de kip uit de bouillon en haal het vlees van de botjes.
  • Leg de helft van het borstvlees apart.
  • Snijd de rest van het vlees in kleine stukjes en wrijf die door een zeef tot puree.
  • Zeef en ontvet de bouillon.
  • Smelt in een pan, op laag vuur, 20 gr boter en voeg al roerend 20 gr rijstebloem toe.
  • Blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat (= roux).
  • Giet er langzaam, al roerend, de bouillon bij, breng de soep aan de kook en laat deze, op laag vuur, onder af en toe roeren in 20 minuten gaar worden.
  • Meng de kippenpuree erdoor.
  • Klop vlak voor het serveren 1 eierdooier met 1/2 dl room los (= liaison).
  • Roer er enkele eetlepels warme soep door en giet dit, van het vuur af, al roerend bij de soep.
  • Verdeel 25 gr boter in klontjes en klop die één voor één door de soep.
  • Snijd de kippenborst in blokjes en meng ze door de soep.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.