Koninklijk borrelhapje

      Reacties uitgeschakeld voor Koninklijk borrelhapje

Koninklijk borrelhapje

Recept categorie Gerecht met kaas, Hapjes, Koude Hapjes
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 oranje paprika
  • 1 bos bospeen
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 200 gr cheddar aan een stukje
  • 50 gr met paprika gevulde groene olijven
  • 4 eetlepels olijvenpesto
  • 8 takjes munt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de paprika, halveer hem, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.

  2. Schrap de bospeen met een dunschiller en laat aan de uiteinden wat van het groen zitten.

  3. Was de kerstomaatjes.
  4. Snijd de kaas in plakken van ± 1/2 cm dik en snijd de plakken diagonaal door tot lange driehoeken.

  5. Rangschik de paprika, de bospeen, de kerstomaatjes en de kaas op een schaal.
  6. Pureer de olijven met de pesto en de munt tot een saus.
  7. Serveer de saus in een kommetje erbij.