Koninklijke kippenbouillonsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koninklijke kippenbouillonsoep

 

Print

Koninklijke kippenbouillonsoep

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3/4 liter kippenbouillon
  • 2 ontvelde tomaten in zeer kleine stukjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 1/2 dl droge sherry
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels kleingesneden bieslook
  • soepstengels

Hoe maak ik het klaar:

  • Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook.
  • Voeg de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  • Roer de sherry door de soep en breng haar met wat zout en peper op smaak.
  • Verdeel de soep over 4 borden en bestrooi die met het bieslook.
  • Geef er soepstengels bij.