Kool rijstsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kool rijstsoep

Kool rijstsoep

Recept categorie Gerecht met rijst, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 350 gr schoongemaakte en in smalle reepjes gesneden savooiekool
  • 1 1/2 liter bouillon
  • 100 gr rijst
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ± 3 minuten.

  2. Voeg de reepjes kool toe en fruit die even mee.
  3. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ± 15 minuten zachtjes koken.

  5. Roer de rijst erdoor en laat die in ± 20 minuten zachtjes gaar koken.
  6. Roer de fijngehakte peterselie door de soep en maak het geheel op smaak met wat zout en peper.