Koolraap-rode kool gratin

      Reacties uitgeschakeld voor Koolraap-rode kool gratin

 

Koolraap-rode kool gratin

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Ovenschotel
Extra info Vegetarisch
Totaal tijd 45 minuten
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 middelgrote koolraap of meiraap in plakken gesneden en geblanceerd tot de schrijven geel kleuren.
  • 3 middelgrote uien gesnipperd
  • 1 kleine krop rode kool
  • 1 kilo aardappelen in plakken gesneden en gekookt
  • 1 tl zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijn djinten

Voor de bechamelsaus

  • wil je tijd besparen, koop dan een pakje bechamelsaus en voeg alleen melk en geraspte kaas toe:
  • 75 g boter
  • 75 g bloem
  • 1 l sojamelk
  • 1 mespunt
  • kruidnagel
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • 200 g geraspte cheddarkaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Kook de aardappellen en blancheer de koolraap.
  3. Fruit de uien in 3 eetlepels boter.
  4. Wanneer de uien doorschijnend zijn, voeg dan de fijngesneden rode kool en alle kruiden en specerijen toe.
  5. Laat bakken totdat de kool gaar is maar stevig.
  6. Bereid de bechamelsaus door alle ingrediënten behalve de kaas bij elkaar te voegen en langzaam te verwarmen, blijf roeren.
  7. Voeg op het eind geraspte kaas toe aan de saus.
  8. Ovenschaal invetten en laagsgewijs inleggen: aardappelen op de bodem, daarna kool-uienmengsel, vervolgens de plakken koolraap en bovenop de bechamelsaus te gieten.
  9. Plaats de ovenschaal in de oven en laat het gerecht circa 45 minuten garen totdat de oppervlakte goudkleurig is.