Koolraap-rode kool gratin

      Reacties uitgeschakeld voor Koolraap-rode kool gratin

 

Koolraap-rode kool gratin

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Ovenschotel
Keyword: Vegetarisch
Totale tijd: 45 minuten
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 middelgrote koolraap of meiraap in plakken gesneden en geblanceerd tot de schrijven geel kleuren.
  • 3 middelgrote uien gesnipperd
  • 1 kleine krop rode kool
  • 1 kilo aardappelen in plakken gesneden en gekookt
  • 1 tl zout
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl komijn djinten

Voor de bechamelsaus

  • wil je tijd besparen, koop dan een pakje bechamelsaus en voeg alleen melk en geraspte kaas toe:
  • 75 g boter
  • 75 g bloem
  • 1 l sojamelk
  • 1 mespunt
  • kruidnagel
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • 200 g geraspte cheddarkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Kook de aardappellen en blancheer de koolraap.
  • Fruit de uien in 3 eetlepels boter.
  • Wanneer de uien doorschijnend zijn, voeg dan de fijngesneden rode kool en alle kruiden en specerijen toe.
  • Laat bakken totdat de kool gaar is maar stevig.
  • Bereid de bechamelsaus door alle ingrediënten behalve de kaas bij elkaar te voegen en langzaam te verwarmen, blijf roeren.
  • Voeg op het eind geraspte kaas toe aan de saus.
  • Ovenschaal invetten en laagsgewijs inleggen: aardappelen op de bodem, daarna kool-uienmengsel, vervolgens de plakken koolraap en bovenop de bechamelsaus te gieten.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en laat het gerecht circa 45 minuten garen totdat de oppervlakte goudkleurig is.