Koolraap stamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Koolraap stamppot
Print

Koolraap stamppot

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg kruimige kokende aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • 30 gram boter
  • 1 koolraap geschild en in blokjes
  • 2 theelepels suiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 zakje Knorr jus voor stamppot
  • 4 gehaktballen à la minute

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. 
  • Smelt intussen de boter en schep de koolraap, de suiker, het kaneelpoeder en zout naar smaak erdoor. Bak alles 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. 
  • Voeg 1 dl water toe en stoof de koolraap in ± 20 minuten helemaal gaar. 
  • Bereid intussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Verwarm de gehaktballen in de jus. 
  • Giet de aardappelen af en stamp de koolraap met het kookvocht erdoor. 
  • Serveer de stamppot met de gehaktballen en de jus. 

Wijnadvies: Corbière Trésor