Koolraap stamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Koolraap stamppot

Koolraap stamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 kg kruimige kokende aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • 30 gram boter
  • 1 koolraap geschild en in blokjes
  • 2 theelepels suiker
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • 1 zakje Knorr jus voor stamppot
  • 4 gehaktballen à la minute

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. 

  2. Smelt intussen de boter en schep de koolraap, de suiker, het kaneelpoeder en zout naar smaak erdoor. Bak alles 5 minuten al omscheppend op een halfhoog vuur. 

  3. Voeg 1 dl water toe en stoof de koolraap in ± 20 minuten helemaal gaar. 

  4. Bereid intussen de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  5. Verwarm de gehaktballen in de jus. 

  6. Giet de aardappelen af en stamp de koolraap met het kookvocht erdoor. 

  7. Serveer de stamppot met de gehaktballen en de jus. 

Wijnadvies: Corbière Trésor