Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees

      Reacties uitgeschakeld voor Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees
Print

Koolraapstamppot met veldsla en shoarmavlees

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 1
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr aardappelen
  • 500 gr koolraap
  • zout peper
  • 4 bosuitjes
  • 200 gr veldsla
  • 25 gr boter
  • 300 gr shoarmavlees
  • 3/4 dl gezeefde tomaten
  • 1 theelepel bouillonpoeder

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de aardappelen en de koolraap schoon, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken.
  • Verhit de boter in een koekepan en bak het shoarmavlees al omscheppend in ± 5 minuten bruin en gaar.
  • Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
  • Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Schep de uiringetjes, de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.