Koolrabi-gehaktschotel met bieslooksaus

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabi-gehaktschotel met bieslooksaus

Koolrabi-gehaktschotel met bieslooksaus

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 150 gr rundergehakt
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel paneermeel
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 250 gr aardappelen in stukjes
  • 2 koolrabi's in reepjes
  • 1 zakje witte saus
  • 20 fijngeknipte sprietjes bieslook

Bereidingswijze

  • Meng het gehakt, zout, peper, het paprikapoeder en het paneermeel in een kom door elkaar en vorm hier kleine balletjes van.
  • Breng in een pan 1/2 liter water met het bouillontablet aan de kook, voeg de aardappelen en de koolrabi toe en laat ± 5 minuten koken.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en kook alles in nog eens ± 10 minuten zachtjes gaar.
  • Maak intussen de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng op smaak met nootmuskaat en roer er de bieslook door.
  • Giet het gehakt-koolrabimengsel af en schep de saus erdoor.