Koolrabi-gehaktschotel met bieslooksaus

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabi-gehaktschotel met bieslooksaus

Koolrabi-gehaktschotel met bieslooksaus

Recept categorie Gerecht met vlees, Ovenschotel
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 150 gr rundergehakt
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel paneermeel
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 250 gr aardappelen in stukjes
  • 2 koolrabi's in reepjes
  • 1 zakje witte saus
  • 20 fijngeknipte sprietjes bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng het gehakt, zout, peper, het paprikapoeder en het paneermeel in een kom door elkaar en vorm hier kleine balletjes van.

  2. Breng in een pan 1/2 liter water met het bouillontablet aan de kook, voeg de aardappelen en de koolrabi toe en laat ± 5 minuten koken.

  3. Voeg de gehaktballetjes toe en kook alles in nog eens ± 10 minuten zachtjes gaar.
  4. Maak intussen de saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng op smaak met nootmuskaat en roer er de bieslook door.

  5. Giet het gehakt-koolrabimengsel af en schep de saus erdoor.