Koolrabi knoflooksoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabi knoflooksoep

 

Koolrabi knoflooksoep

Recept categorie Soepen
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 sjalotje
  • 1 koolrabi
  • 1 aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kruidenbouillon tablet
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 1 eetlepelfijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel en snipper het sjalotje.
  2. Schil de koolrabi en de aardappel en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Verhit de olie in een hoge pan en fruit het sjalotje, de koolrabi en de aardappel even aan.

  4. Pers de teentjes knoflook erboven uit.
  5. Voeg 1/2 liter water, het bouillontablet en de tijm toe, breng de soep aan de kook en kook het geheel in ± 8 minuten zachtjes gaar.

  6. Pureer de soep met een staafmixer tot ze glad en gebonden is.
  7. Verwarm de soep eventueel opnieuw en voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Schep de soep in de diepe borden en strooi het bieslook en de peterselie erin.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kaasstengels.