Koolrabi’s gevuld met kalfsgehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabi’s gevuld met kalfsgehakt

Koolrabi's gevuld met kalfsgehakt

Recept categorie Gerecht met vlees, Ovenschotel
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 dl bouillon
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel kruizemunt
  • 100 gr rijst droogkokende
  • 8 kleine koolrabi's
  • 1/2 rode paprika
  • 500 gr kalfsgehakt
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bekertje crème fraîche

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een pannetje 2 dl bouillon met de geraspte citroenschil en de kruizemunt aan de kook en kook de rijst hierin in ± 20 minuten gaar en droog.

  2. Schil intussen de koolrabi's en kook ze in een pan met ruim kokend water in ± 20 minuten bijna gaar.

  3. Hol de koolrabi's met een lepel of een grapefruitmesje tot op ± 1 cm van de wand uit.
  4. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  5. Vermeng het kalfsgehakt in een kom met het ei, de paprikastukjes, de gare rijst, zout en peper.

  6. Vul de holten van de koolrabi's hoog op met het gehaktmengsel.
  7. Strooi er het sesamzaad over en druk het even aan.
  8. Zet de koolrabi's in een ovenschaal en schenk er de rest van de bouillon bij.
  9. Laat de gevulde koolrabi's in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten bruin en gaar worden.

  10. Zet de koolrabi's op 4 warme borden en houd ze in de nog hete oven warm.
  11. Schenk het vocht in een pan, roer er de crème fraîche en het citroensap door en laat op hoog vuur tot sausdikte inkoken.

  12. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  13. Schenk een beetje saus over de gevulde koolrabi's en doe de rest over in een sauskom.