Koolrabi’s gevuld met kalfsgehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabi’s gevuld met kalfsgehakt

Koolrabi's gevuld met kalfsgehakt

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 dl bouillon
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel kruizemunt
  • 100 gr rijst droogkokende
  • 8 kleine koolrabi's
  • 1/2 rode paprika
  • 500 gr kalfsgehakt
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bekertje crème fraîche

Bereidingswijze

  • Breng in een pannetje 2 dl bouillon met de geraspte citroenschil en de kruizemunt aan de kook en kook de rijst hierin in ± 20 minuten gaar en droog.
  • Schil intussen de koolrabi's en kook ze in een pan met ruim kokend water in ± 20 minuten bijna gaar.
  • Hol de koolrabi's met een lepel of een grapefruitmesje tot op ± 1 cm van de wand uit.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Vermeng het kalfsgehakt in een kom met het ei, de paprikastukjes, de gare rijst, zout en peper.
  • Vul de holten van de koolrabi's hoog op met het gehaktmengsel.
  • Strooi er het sesamzaad over en druk het even aan.
  • Zet de koolrabi's in een ovenschaal en schenk er de rest van de bouillon bij.
  • Laat de gevulde koolrabi's in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 45 minuten bruin en gaar worden.
  • Zet de koolrabi's op 4 warme borden en houd ze in de nog hete oven warm.
  • Schenk het vocht in een pan, roer er de crème fraîche en het citroensap door en laat op hoog vuur tot sausdikte inkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Schenk een beetje saus over de gevulde koolrabi's en doe de rest over in een sauskom.