Koolrabisoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koolrabisoep

Koolrabisoep

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gr koolrabi
  • 50 gr boter
  • 250 gr aardappelen
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 liter bouillon
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • zout peper, nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de koolrabi en snijd hem in plakjes.
  2. Smelt de boter in de pan en fruit de koolrabiplakjes hierin tot ze zacht zijn.

  3. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  4. Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidenbuiltje aan de koolrabi toe
  5. en laat het geheel 25 minuten sudderen.
  6. Verwijder het kruidenbuiltje.
  7. Pureer de soep met een keukenmachine en breng op smaak met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.

  8. Lekker met uitgebakken spekjes en cro–tons.
  9. Op dezelfde manier is een puree van koolrabi te maken.
  10. Giet dan voor het pureren het vocht door een zeef af.