Koolsalade met maïs, kalkoen en pindasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Koolsalade met maïs, kalkoen en pindasaus

Koolsalade met maïs, kalkoen en pindasaus

Recept categorie Barbeque, Gerecht met gevogelte, Salades
Porties 5
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de salade:

  • 200 gr spitskool in reepjes
  • 100 gr taugé
  • 1 prei in ringen
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 140 gr Crispy Maïskorrels van Bonduelle uitgelekt
  • 100 gr gerookte kalkoen in reepjes
  • 50 gr gezouten pinda's

Voor de saus:

  • 1 zakje Knorr Sateh Saus
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 eetlepel Sicilia Citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • zout
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels Culi-Naise

Hoe maak ik het klaar?

Salade:

  1. Kook de spitskool, taugé, prei en paprika eventueel in ruim kokend water met zout beetgaar, spoel ze onder koud water af en laat uitlekken.

  2. Vermeng alle ingrediënten voor de salade.

Saus:

  1. Vermeng de Knorr Sateh Saus met 1 1/4 dl water, het sjalotje, het citroensap, de sambal, zout en de ketjap en breng dit aan de kook.

  2. Laat de saus ± 1 minuut zachtjes doorkoken, laat afkoelen en meng met de Culi-Naise.

  3. Serveer de saus apart bij de salade.
  4. Sicilia Citroensap
  5. Sicilia, het enige citroensap dat ruikt zoals het smaakt: elk flesje Sicilia is namelijk voorzien van een unieke citroenoliecapsule.

  6. Het sap is extra geurig, omdat er ook een beetje citroenolie uit de citroenschil in is verwerkt.