Koolsalade met maïs, kalkoen en pindasaus

      Reacties uitgeschakeld voor Koolsalade met maïs, kalkoen en pindasaus

Koolsalade met maïs, kalkoen en pindasaus

Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ met gevogelte/ Salades
Porties: 5
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de salade:

  • 200 gr spitskool
  • 100 gr taugé
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 140 gr maïs (uitgelekt)
  • 100 gr kalkoen
  • 50 gr gezouten pinda's

Voor de saus:

  • 1 zakje Knorr Sateh Saus
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • zout
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels Culi-Naise

Hoe maak ik het klaar:

Salade:

  • Kook de spitskool, taugé, prei en paprika eventueel in ruim kokend water met zout beetgaar, spoel ze onder koud water af en laat uitlekken.
  • Vermeng alle ingrediënten voor de salade.

Saus:

  • Vermeng de Knorr Sateh Saus met 1 1/4 dl water, het sjalotje, het citroensap, de sambal, zout en de ketjap en breng dit aan de kook.
  • Laat de saus ± 1 minuut zachtjes doorkoken, laat afkoelen en meng met de Culi-Naise.
  • Serveer de saus apart bij de salade.
  • Sicilia Citroensap
  • Sicilia, het enige citroensap dat ruikt zoals het smaakt: elk flesje Sicilia is namelijk voorzien van een unieke citroenoliecapsule.
  • Het sap is extra geurig, omdat er ook een beetje citroenolie uit de citroenschil in is verwerkt.