Koolsoep uit laos

      Reacties uitgeschakeld voor Koolsoep uit laos

Koolsoep uit laos

1/2 rode peper 1/2 Chinese kool 1 teentje knoflook 1 pot kippenbouillon 1 pot roerbaksaus Singapore 2 eetlepels citroensap zout, peper
Recept categorie Soepen
Keuken: Aziatische Keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de rode peper en snijd het kapje eraf.
  2. Wrijf de peper tussen de vingers, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd hem in dunne ringetjes.

  3. Snijd de Chinese kool heel fijn, was hem en laat hem uitlekken.
  4. Doe de peper en de kool in een pan.
  5. Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
  6. Zeef de stukjes kippevlees uit de kippenbouillon en snijd ze klein.
  7. Doe de bouillon in de pan en breng alles aan de kook.

  8. Voeg de roerbaksaus aan de soep toe en laat haar op een zacht vuur ± 10 minuten zachtjes koken.

  9. Voeg de stukjes kip en het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper.