Koreaanse kippensoep met noedels

      Reacties uitgeschakeld voor Koreaanse kippensoep met noedels

Koreaanse kippensoep met noedels

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken: Koreaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr kippepootjes
  • 1 liter water
  • 2 fijngesneden sjalotjes of Chinese bieslook
  • 3 in een vijzel fijngestampte middelgrote teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Koreaanse chilipasta Oosterse winkel
  • 250 gr zelfgemaakte fettuccine

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de kippepootjes schoon: verwijder vel, vet en zenen.
  2. Doe het water in een soeppan en leg de kippepootjes erin.
  3. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag, schuim zo nodig af en laat het geheel ± 45 minuten trekken.

  4. Neem de kippepootjes uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het klein, vermeng het met de sesamolie, de sojasaus en de chilipasta en verdeel dit over 4 soepkommen.

  5. Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de sjalotjes, de knoflook en de fettuccine toe en kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar.

  6. Schep de soep in de kommen over het kippevlees.