Koreaanse kippensoep met noedels

      Reacties uitgeschakeld voor Koreaanse kippensoep met noedels
Print

Koreaanse kippensoep met noedels

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken Koreaanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr kippepootjes
  • 1 liter water
  • 2 fijngesneden sjalotjes of Chinese bieslook
  • 3 in een vijzel fijngestampte middelgrote teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Koreaanse chilipasta Oosterse winkel
  • 250 gr zelfgemaakte fettuccine

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de kippepootjes schoon: verwijder vel, vet en zenen.
  • Doe het water in een soeppan en leg de kippepootjes erin.
  • Breng het water aan de kook, zet het vuur laag, schuim zo nodig af en laat het geheel ± 45 minuten trekken.
  • Neem de kippepootjes uit de bouillon, haal het vlees van de botten, snijd het klein, vermeng het met de sesamolie, de sojasaus en de chilipasta en verdeel dit over 4 soepkommen.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de sjalotjes, de knoflook en de fettuccine toe en kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar.
  • Schep de soep in de kommen over het kippevlees.