Kotopoulo Lemonato

      Reacties uitgeschakeld voor Kotopoulo Lemonato

Kotopoulo Lemonato

(Kip met citroensap en basilicum)

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met Kip
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 braadkuiken in 4 stukken
  • 1 middelgrote gepelde en in dunne ringen gesneden ui
  • 2 grote geschrapte en grofgesnipperde wortelen
  • 2 stengels bleekselderij schoongemaakt en kleingesneden
  • 1 grote tak basilicum tenminste 8 forse blaadjes gescheurd
  • 6 eetlepels citroensap
  • versgemalen zwarte peper
  • 1.5 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels gesnipperde peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de roomboter en de olijfolie in een grote braadpan.
  2. Braad er de stukken kip aan alle kanten in aan tot ze egaal goudbruin zijn.
  3. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze apart.
  4. Doe nu de ui, de wortelen en de bleekselderij in de pan en laat de groenten 5 minuten zachtjes bakken.
  5. Leg de stukken kip terug in de pan met de basilicum en het citroensap en strooi er een beetje zout en peper naar smaak over.
  6. Laat de kip daarna rustig braden tot al het vocht is verdampt.
  7. Giet er de warme kippenbouillon bij, leg een deksel op de pan en laat de kip zachtjes 45-60 minuten gaar worden.
  8. Strooi de gesnipperde peterselie over de stukken kip en geef er dunne spaghetti of gekookte aardappelen bij.