Kotopoulo Lemonato

      Reacties uitgeschakeld voor Kotopoulo Lemonato

Kotopoulo Lemonato

(Kip met citroensap en basilicum)
Recept printen
Recept categorie: met gevogelte/ met kip
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 50 gr boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 braadkuiken in 4 stukken
  • 1 middelgrote gepelde en in dunne ringen gesneden ui
  • 2 grote geschrapte en grofgesnipperde wortelen
  • 2 stengels bleekselderij (schoongemaakt en kleingesneden)
  • 1 grote basilicum (tenminste 8 forse blaadjes gescheurd)
  • 6 eetlepels citroensap
  • peper
  • 1.5 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de roomboter en de olijfolie in een grote braadpan.
  • Braad er de stukken kip aan alle kanten in aan tot ze egaal goudbruin zijn.
  • Haal ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze apart.
  • Doe nu de ui, de wortelen en de bleekselderij in de pan en laat de groenten 5 minuten zachtjes bakken.
  • Leg de stukken kip terug in de pan met de basilicum en het citroensap en strooi er een beetje zout en peper naar smaak over.
  • Laat de kip daarna rustig braden tot al het vocht is verdampt.
  • Giet er de warme kippenbouillon bij, leg een deksel op de pan en laat de kip zachtjes 45-60 minuten gaar worden.
  • Strooi de gesnipperde peterselie over de stukken kip en geef er dunne spaghetti of gekookte aardappelen bij.