Kotopoulotis skaras

      Reacties uitgeschakeld voor Kotopoulotis skaras

Kotopoulotis skaras

(gegrilde kip met kruiden)
Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 bosuitjes
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt (of crème fraîche)
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel olie
  • 6 kip (of kipkarbonades)

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de bosuitjes schoon, hak het witte en lichtgroene gedeelte heel fijn en snijd het groen van de bosuitjes in ringetjes.
  • Kneus de venkelzaadjes.
  • Schep de fijngehakte bosui met de venkel, de peterselie, de yoghurt, peper en zout naar smaak en de olie door elkaar.
  • Voeg de kip toe en laat die minstens 30 minuten in dit mengsel marineren.
  • Verwarm degill voor op de hoogste stand en rooster de kip in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer de kip met de ringetjes bosui.