Kotosoupa avgolemono

      Reacties uitgeschakeld voor Kotosoupa avgolemono

Kotosoupa avgolemono

kippensoep met ei-citroensaus

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken: Griekse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 hele kip
  • 1 1/2 liter water
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 gesneden wortelen
  • 1 gesneden stengel selderij
  • verse peper
  • laurierblad
  • zout
  • 300 gr rijst

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de kip schoon en was ze.
  2. Plaats de kip in een pan met het water en voeg alle kruiden en groenten toe.
  3. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 90 minuten sudderen.
  4. Verwijder de kip uit de bouillon en voeg de rijst toe.
  5. Laat de soep in een gesloten pan nog 20 minuten doorkoken.
  6. Maak de avgolemonosaus volgens basisrecept (zie volgende recept) en voeg ze aan de soep toe.
  7. Gebruik de kip voor een ander gerecht of maak ze schoon en voeg de stukken aan de soep toe.