Kotosoupa avgolemono

      Reacties uitgeschakeld voor Kotosoupa avgolemono
helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Kotosoupa avgolemono

kippensoep met ei-citroensaus
Categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken Griekse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 hele kip
  • 1 1/2 liter water
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 gesneden wortelen
  • 1 gesneden stengel selderij
  • verse peper
  • laurierblad
  • zout
  • 300 gr rijst

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de kip schoon en was ze.
  • Plaats de kip in een pan met het water en voeg alle kruiden en groenten toe.
  • Breng dit aan de kook en laat ongeveer 90 minuten sudderen.
  • Verwijder de kip uit de bouillon en voeg de rijst toe.
  • Laat de soep in een gesloten pan nog 20 minuten doorkoken.
  • Maak de avgolemonosaus volgens basisrecept (zie volgende recept) en voeg ze aan de soep toe.
  • Gebruik de kip voor een ander gerecht of maak ze schoon en voeg de stukken aan de soep toe.