Kottsoppa

      Reacties uitgeschakeld voor Kottsoppa

 

Kottsoppa

Zweedse vleessoep
Recept categorie Soepen
Keuken: Zweedse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 900 gr soepvlees
  • 3 liter water
  • 2 grote wortelen in blokjes gesneden
  • 1 witte knol in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
  • 1 grote ui bestoken met 2 kruidnagels
  • 2 gesneden sjalotten of preitjes
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel witte peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe het vlees in een grote pan en voeg het water toe.
  2. Breng het aan de kook en schuim het af.
  3. Voeg zout toe, matig het vuur en laat het ±2 uur trekken.
  4. Haal het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en doe deze terug in de soep.
  5. Voeg de wortel, knol, bleekselderij, ui en sjalotten of prei toe en breng op smaak met peper.

  6. Breng de soep opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen.