Koude asperges met warme citrussaus

      Reacties uitgeschakeld voor Koude asperges met warme citrussaus

 

Koude asperges met warme citrussaus

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met fruit, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg witte asperges
  • zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 10 gr boter

Voor de saus:

  • 100 gr boter
  • 2 eidooiers
  • zout versgemalen peper, cayennepeper
  • 1 dl sap van bloedsinaasappels
  • 0.5 sinaasappel de geraspte schil er van
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • enkele takjes kervel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de asperges in ruim water met zout, zout, de suiker en de boter beetgaar en laat ze helemaal afkoelen.

  2. Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
  3. Doe de wijn, het sinaasappelsap en het citroensap met de sinaasappelrasp in een pan en laat dit tot ± 1/3 inkoken.

  4. Breng een laagje water in een pan aan de kook.
  5. Klop de eidooiers met de kruiden in een kom romig op en doe dit in het kokende water.

  6. Voeg de ingekookte saus hierbij en roer er daarna beetje bij beetje de gesmolten boter door.

  7. De saus mag nu niet meer koken.
  8. Serveer de koude asperges met de warme saus.