Koude asperges met warme citrussaus

      Reacties uitgeschakeld voor Koude asperges met warme citrussaus

 

Koude asperges met warme citrussaus

Print
Categorie: Bijgerecht, Gerecht met fruit, Gerecht met groenten
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 10 gr boter

Voor de saus:

  • 100 gr boter
  • 2 eidooiers
  • zout versgemalen peper, cayennepeper
  • 1 dl sap van bloedsinaasappels
  • 0.5 sinaasappel de geraspte schil er van
  • 2-3 eetlepels citroensap
  • enkele takjes kervel

Bereidingswijze

  • Kook de asperges in ruim water met zout, zout, de suiker en de boter beetgaar en laat ze helemaal afkoelen.
  • Smelt de boter op laag vuur in een pannetje.
  • Doe de wijn, het sinaasappelsap en het citroensap met de sinaasappelrasp in een pan en laat dit tot ± 1/3 inkoken.
  • Breng een laagje water in een pan aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de kruiden in een kom romig op en doe dit in het kokende water.
  • Voeg de ingekookte saus hierbij en roer er daarna beetje bij beetje de gesmolten boter door.
  • De saus mag nu niet meer koken.
  • Serveer de koude asperges met de warme saus.