Koude avocadosoep met verse geitenkaas

      Reacties uitgeschakeld voor Koude avocadosoep met verse geitenkaas

Koude avocadosoep met verse geitenkaas

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Soepen
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 80 gr geitenkaas
  • 3 avocado's
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel slagroom
  • zout
  • witte peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • kervel of peterselieblad

Bereidingswijze

  • Halveer en schil de avocado's, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees.
  • Laat dit goed afkoelen op ijs en breng op smaak met zure room, slagroom, zout, peper en citroensap.
  • Roer in een glazen schaal de geitenkaas glad.
  • Schep de avocadosoep in gekoelde soepkommen.
  • Steek bolletjes geitenkaas uit en leg die in de soep.
  • Garneer met kervel of peterselie.
  • Als de soep te dik wordt, kunt u deze verdunnen met groentebouillon, zure of zoete room.