Koude avocadosoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koude avocadosoep
Print

Koude avocadosoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • verse koriander
  • verse peterselie
  • verse tijm
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 2 rijpe avocado's
  • limoensap (of citroensap)
  • 3 dl crème fraîche
  • tabasco
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel de sjalotten en de knoflooktenen.
  • Was de kruiden en snijd de blaadjes van de stelen.
  • Hak of knip de blaadjes fijn en zet ze even weg.
  • Breng de bouillon met de sjalotten, de knoflook en 2/3 van de kruiden aan de kook en laat dit op laag vuur een half uur trekken.
  • Zeef de bouillon en laat hem afkoelen.
  • Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pitten.
  • Pureer het vruchtvlees samen met het limoensap in een keukenmachine of blender.
  • Voeg, terwijl de motor draait, steeds kleine scheutjes bouillon toe tot een gladde gebonden saus ontstaat.
  • Doe de soep in een schaal.
  • Houd 3 eetlepels crème fraîche apart en roer de rest door de soep.
  • Breng de soep pittig op smaak met tabasco en zout en zet haar een half uur in de koelkast.
  • Serveer de avocadosoep in gekoelde soepkommen, schep op iedere portie een toefje crème fraîche en garneer met de achtergehouden kruiden.