Koude kipsalade

      Reacties uitgeschakeld voor Koude kipsalade
Print

Koude kipsalade

Categorie Gerecht met Kip, Salades
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1/2 Chinese kool in dunne reepjes
  • 1/2 uitgeholde komkommer in dunne reepjes
  • de gekookte kippenborst in dunne reepjes getrokken
  • 4 eetlepels Sweet Chilli sauce for chicken kant-en-klaar in de toko
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • goudgeel gebakken knoflook brokjes
  • goudgeel gebakken sesamzaadjes of versgeroosterde pinda's
  • wat fijngehakt korianderblad
  • 2 in dunne ringetjes gesneden lente-uitjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak een sausje van de Chilli sauce, de vissaus en de sesamolie.
  • Meng de groenten en de kip luchtig door elkaar, doe de saus erdoor, schep een paar keer om en laat even staan.
  • De Chinese kool slinkt dan snel (desgewenst kunt u nog meer kool toevoegen).
  • Schik de salade netjes op een schaal en bestrooi met de knoflook, de sesamzaadjes of gehakte pinda's en strooi er tenslotte de korianderblaadjes over.
  • Geef er jasmijnrijst of mihoen en een pittig vleesgerecht bij, bijvoorbeeld roergebakken reepjes of plakjes biefstuk met lente-ui en groene paprika of broccoli met oestersaus of zwarte bonensaus.