Koude komkommersoep met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Koude komkommersoep met garnalen

Koude komkommersoep met garnalen

Recept printen
Recept categorie: Soepen/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ei
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels crême fraiche
  • peper
  • 1 komkommer
  • paar takjes munt
  • 175 gr gepelde garnalen

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de ui heel fijn en fruit hem in de verhitte boter goudgeel.
  • Roer de bloem erdoor, laat die 1 minuut garen en roer er de warme bouillon in gedeelten bij, zodat een gladde massa ontstaat
  • .
  • Roer de eierdooier met de melk en de crème fraîche los, klop er een paar lepels hete soep door en roer het mengseltje straalsgewijs door de soep.
  • Rasp de geschilde komkommer en voeg die aan de soep toe.
  • Laat nog even goed doorwarmen, zonder te laten koken.
  • Laat de soep dan afkoelen, door de pan in een bak koud water met ijs klontjes te zetten en regelmatig in de soep te roeren.
  • Verdeel de garnalen over de borden of kommen, schep de soep erop en bestrooi met geknipte muntblaadjes.