Koude komkommersoep met garnalen

      Reacties uitgeschakeld voor Koude komkommersoep met garnalen

Koude komkommersoep met garnalen

Recept categorie Soepen, Zeevruchten
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 komkommer
  • paar takjes munt
  • 175 gr gepelde garnalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper de ui heel fijn en fruit hem in de verhitte boter goudgeel.
  2. Roer de bloem erdoor, laat die 1 minuut garen en roer er de warme bouillon in gedeelten bij, zodat een gladde massa ontstaat

  3. .

  4. Roer de eierdooier met de melk en de crème fraîche los, klop er een paar lepels hete soep door en roer het mengseltje straalsgewijs door de soep.

  5. Rasp de geschilde komkommer en voeg die aan de soep toe.
  6. Laat nog even goed doorwarmen, zonder te laten koken.
  7. Laat de soep dan afkoelen, door de pan in een bak koud water met ijs klontjes te zetten en regelmatig in de soep te roeren.

  8. Verdeel de garnalen over de borden of kommen, schep de soep erop en bestrooi met geknipte muntblaadjes.