Koude tomaten-yoghurtsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koude tomaten-yoghurtsoep

 

Koude tomaten-yoghurtsoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 dl tomatensoep
  • 2 dl yoghurt
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1/2 theelepel marjolein
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zeer fijn gehakte bleekselderij
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Roer alle ingrediënten, behalve de peterselie, goed door elkaar en laat de soep in de koelkast door en door koud worden.
  2. Serveer de soep in kleine kommetjes die u in diepe soepborden zet, omringd door ijsblokjes.
  3. Garneer met de gesnipperde peterselie.
  4. Serveer de gazpacho met aparte schaaltjes croûtons, gehakte olijven, stukjes komkommer, ringen ui en hardgekookte eieren.