Koude tomatensoep met avocado

      Reacties uitgeschakeld voor Koude tomatensoep met avocado

Koude tomatensoep met avocado


Recept categorie Soepen
Keuken: Spaanse keuken
Porties 6 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram rijpe romatomaten in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • ½ zakje verse basilicum (a 15 gram) in reepjes
  • 1 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
  • 750 ml tomatensap
  • 1 limoen uitgeperst

Hoe maak ik het klaar?

  1. In keukenmachine of met behulp van staafmixer tomatenblokjes met olie, bosuitjes, basilicum en rode peper tot gladde massa pureren. 

  2. Terwijl machine draait tomatensap toevoegen. 

  3. Soep pittig op smaak brengen met limoensap, zout en peper. 

  4. Afgedekt in koelkast ijskoud laten worden; eventueel 15 minuten voor serveren in diepvries plaatsen.

  5. Avocado halveren, pellen en in piepkleine blokjes snijden. 

  6. Direct met limoensap besprenkelen om verkleuren tegen te gaan. 

  7. Soep (eventueel met ijsblokje erin) over zes glaasjes verdelen. 

  8. Garneren met avocado en serveren met lepeltje.