Koude tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Koude tomatensoep

Koude tomatensoep

Print
Categorie: Soepen
Keyword: Vegetarisch
porties: 6
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 kleine komkommer geschild, zaadjes verwijderd
  • 2 sjalotjes
  • 6 eetlepels basilicum
  • 3 grote rijpe tomaten ontveld, zaadjes verwijderd
  • zout peper
  • 1 theelepel suiker
  • 5 dl tomatensap
  • 1 dl zure room of crème fraîche

Bereidingswijze

  • Pureer de komkommer, sjalotjes, 3 eetlepels basilicum en de tomaten.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Meng dit met het tomatensap en de room.
  • Zet de soep ± 3 uur in de koelkast.
  • Strooi er voor het serveren 3 eetlepels basilicum over.
  • Geef er kaasvlinders bij.