Koyün et süyü

      Reacties uitgeschakeld voor Koyün et süyü

Koyün et süyü

(lamssoep met groenten)
Print
Categorie: Soepen
Keuken: Turkse keuken
porties: 8
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 eetlepels boter
  • 1 kg lamsnek of -schouders zonder bot en in blokjes gesneden
  • 2 liter water
  • 2 in stukken gesneden grote uien
  • 3 in plakken gesneden wortelen
  • 1 grofgesneden prei
  • 2 eetlepels gehakte selderij
  • 4 grofgesneden sjalotten
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/4 kop yoghurt
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een grote braadpan en sauteer het vlees tot het licht is gebruind.
  • Voeg het water toe, breng het aan de kook en schuim de soep af.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de yoghurt, breng het weer aan de kook, draai het vuur laag en laat het 1 1/2 uur koken.
  • Vermeng de yoghurt met 2 eetlepel soep.
  • Meng dit door de soep, bestrooi met peterselie en dien heet op.