Koyün et süyü

      Reacties uitgeschakeld voor Koyün et süyü

Koyün et süyü

lamssoep met groenten

Recept categorie Gerecht met vlees, Soepen
Keuken: Turkse keuken
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels boter
  • 1 kg lamsnek of -schouder zonder bot en in blokjes gesneden
  • 2 liter water
  • 2 in stukken gesneden grote uien
  • 3 in plakken gesneden wortelen
  • 1 grofgesneden prei
  • 2 eetlepels gehakte selderij
  • 4 grofgesneden sjalotten
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1/4 kop yoghurt
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees hierin lichtbruin.
  2. Voeg het water toe, breng het aan de kook en schuim de soep af.
  3. Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de yoghurt, breng de soep weer aan de
  4. kook, zet het vuur laag en laat het 11/2 uur koken.
  5. Vermeng de yoghurt met 2 eetlepel soep.
  6. Meng dit door de soep, bestrooi met peterselie en dien de soep heet op.