Krab waterkerssoep

      Reacties uitgeschakeld voor Krab waterkerssoep

Krab-waterkerssoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 schoongemaakte en zeer fijngehaktd lente-uitjes
  • 2 gewassen en gehakte bossen waterkers
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 dessertlepel in wat water opgeloste maïzena
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1-2 theelepels sesamolie
  • 100 gr krabvlees uit blik uitgelekt, het nat opgevangen en het kraakbeen uit de krab verwijderd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng de bouillon samen met het nat van de krab aan de kook, voeg de ui en de waterkers toe en laat de waterkers alleen even slinken.

  2. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus en bind de soep met de opgeloste maïzena tot ze iets dikker is geworden.

  3. Voeg de krab toe en laat de soep door en door heet worden, maar niet meer koken.
  4. Roer er de sesamolie door en serveer de soep in verwarmde borden of kommen.