Krabsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Krabsoep

Krabsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 300 gr krabvlees blik
  • 3 ontvelde grofgesneden tomaten
  • 1 eetlepel gemengde gedroogde kruiden (tijm, marjolein, bieslook)
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 blaadje laurier
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit in een grote pan de olie en bak daarin de ui en de knoflook ± 4 minuten zachtjes.

  2. Voeg de krab toe en roerbak ± 2 minuten.
  3. Voeg de tomaat toe en roerbak ± 1 minuut.
  4. Wrijf de kruiden en de saffraan in een vijzel fijn en doe dit met het laurierblad, het krabmengsel en 1 liter water bij soep.

  5. Breng de soep met zout en peper op smaak en laat haar ± 10 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.

  6. Verwijden het laurierblad.
  7. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi die met peterselie.
  8. Serveer er geroosterd brood bij.
  9. Lekker erbij: rouille
  10. Wrijf 2 teentjes knoflook met 1/2 rood Spaans pepertje fijn. roer er 1 1/2 dl mayonaise door en breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.