Krabsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Krabsoep
Print

Krabsoep

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 300 gr krabvlees blik
  • 3 ontvelde grofgesneden tomaten
  • 1 eetlepel gemengde gedroogde kruiden (tijm, marjolein, bieslook)
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 blaadje laurier
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit in een grote pan de olie en bak daarin de ui en de knoflook ± 4 minuten zachtjes.
  • Voeg de krab toe en roerbak ± 2 minuten.
  • Voeg de tomaat toe en roerbak ± 1 minuut.
  • Wrijf de kruiden en de saffraan in een vijzel fijn en doe dit met het laurierblad, het krabmengsel en 1 liter water bij soep.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak en laat haar ± 10 minuten onder af en toe roeren zachtjes doorkoken.
  • Verwijden het laurierblad.
  • Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi die met peterselie.
  • Serveer er geroosterd brood bij.
  • Lekker erbij: rouille
  • Wrijf 2 teentjes knoflook met 1/2 rood Spaans pepertje fijn. roer er 1 1/2 dl mayonaise door en breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.