Krielkip gevuld met maïsbrood

      Reacties uitgeschakeld voor Krielkip gevuld met maïsbrood

Krielkip gevuld met maïsbrood

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kip (á 300 gr)
  • peper
  • 45 gr boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 fijngesneden stengel bleekselderij
  • 1 kleine fijngesneden wortel
  • 1 kleine fijngesneden paprika
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • 50 gr vers maïsbrood
  • 60 grgepelde gekookte garnalen

lichte roux

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter

Hoe maak ik het klaar:

Roux:

  • 2 eetlepels lichte roux (verwarm 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel boter tot een mooie deegbal)

De kip:

  • Was de kippen, dep ze droog en bestrooi ze met peper.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Fruit de ui, de wortel, de selderij en de paprika met de cajunkruiden in de boter bruin.
  • Snijd 1/3 deel van de gefruite groenten zeer fijn en meng ze met het broodkruim en de kleingesneden garnalen.
  • Vul de kippen hiermee en sluit de openingen met cocktailprikkers.
  • Doe de overgebleven groenten met 1,8 dl water in een ingevette ovenschaal, leg de kippen op het groentebed en braad ze ± 45 minuten in de oven; overgiet ze af en toe met braadvet.
  • Neem de schaal uit de oven en houd hem warm.
  • Roer voor de saus de roux op hoog vuur door het braadvet, voeg zo nodig extra water toe en laat 4-5 minuten koken.
  • Serveer de saus bij de kip.