Kroepoek met garnalen
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bosuitje
- 100 gram roze garnalen
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels knoflook of kerriesaus
- ½ theelepel sambal oelek
- 1 zak borrel kroepoek
- 4 takjes peterselie
Hoe maak ik het klaar?
-
Schil en was de bleekselderij en snijd de stengel in heel kleine blokjes.
-
Snijd het bosuitje in ringetjes. Schep in een kom de garnalen, bleekselderij, bosui, citroensap, knoflook- (of kerrie-)saus en sambal door elkaar.
-
Laat de salade minstens een half uur in de koelkast staan, zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen. Zoek 20 mooie holle stukjes kroepoek uit en schap de garnalensalade erop.
-
Garneer met toefje peterselie en direct serveren.