Krokant gefrituurde asperges
Wat gaat er in?
- 4 eieren
- 250 gram bloem
- 250 ml koel bier
- 500 gram witte asperges
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- grof zeezout
- 1 citroen
- olie om te frituren
Hoe maak ik het klaar?
-
Eieren splitsen.
-
In schaal glad beslag roeren van dooiers, bloem, bier en mespunt zout.
-
Beslag afgedekt op koele plek kwartier laten rusten.
-
Asperges schoonmaken, halveren en in de lengte doorsnijden.
-
In kom mayonaise en mosterd door elkaar roeren.
-
Frituurolie verhitten tot 180 ºC, oven voorverwarmen tot 100 ºC.
-
In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen.
-
Eiwitschuim luchtig door beslag spatelen.
-
Deel van aspergerepen met vork door beslag halen en een voor een in frituurolie laten glijden.
-
In 4-5 minuten goudbruin frituren, regelmatig omkeren voor gelijkmatige kleuring.
-
Aspergebeignets op keukenpapier laten uitlekken en op serveerschaal in oven warmhouden.
-
Met (zee)zout bestrooien en serveren met mosterdmayonaise en partjes citroen.
Wijnadvies: Undurraga Sauvignon Blanc
Tips / Opmerkingen
Tip: De krokante aspergebeignets zijn ook lekker als bijgerecht, bij gepocheerde of gestoomde vis en een romige saus. Beignets maken kan ook met hele, beetgaar gekookte, asperges. Gebruik dan een dubbele hoeveelheid bierbeslag.