Krokant geitenkaasje met paprikaslaatje

      Reacties uitgeschakeld voor Krokant geitenkaasje met paprikaslaatje

Krokant geitenkaasje met paprikaslaatje

Recept categorie Gerecht met kaas
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 in vieren gesneden en ontpitte rode paprika's
  • 100 gr paardenbloemblaadjes
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1 gepeld teentje knoflook
  • 80 gr geroosterde pijnboompitten
  • 30 gr paneermeel
  • 4 geitenkaasjes ± 120 gr per stuk
  • 3 eetlepels maïsolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper zout
  • 3 eetlepels hazelnootolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de paprikastukken met de schil naar boven op een met aluminiumfolie
  2. beklede bakplaat en bak ze ± 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde
  3. oven of tot de schil begint te blakeren.
  4. Haal ze uit de oven en bedek met een vochtige keukenhanddoek tot ze zijn afgekoeld.

  5. Mix de helft van de paardenbloemblaadjes, de helft van de basilicum, de knoflook, de pijnboompitten en het paneermeel in de blender.

  6. Bestrijk de geitenkaasjes met 1 eetlepel van de maïsolie, wentel ze in het kruidenmengsel en leg ze in een ovenschotel.

  7. Bak de geitenkaasjes 8 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  8. Verwijder de schillen van de paprika's en halveer elk stuk in de lengte.
  9. Leg ze nogmaals 3 minuten in de hete oven.
  10. Meng de witte wijnazijn, de mosterd, peper, zout, de hazelnootolie en de rest van de maïsolie tot een vinaigrette.

  11. Leg de warme geitenkaasjes op borden, schik de paprika's eromheen, overgiet met de vinaigrette en garneer