Krokant geitenkaasje met paprikaslaatje

      Reacties uitgeschakeld voor Krokant geitenkaasje met paprikaslaatje
Print

Krokant geitenkaasje met paprikaslaatje

Categorie Gerecht met kaas
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 in vieren gesneden en ontpitte rode paprika's
  • 100 gr paardenbloemblaadjes
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1 gepeld teentje knoflook
  • 80 gr geroosterde pijnboompitten
  • 30 gr paneermeel
  • 4 geitenkaasjes ± 120 gr per stuk
  • 3 eetlepels maïsolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper zout
  • 3 eetlepels hazelnootolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de paprikastukken met de schil naar boven op een met aluminiumfolie
  • beklede bakplaat en bak ze ± 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde
  • oven of tot de schil begint te blakeren.
  • Haal ze uit de oven en bedek met een vochtige keukenhanddoek tot ze zijn afgekoeld.
  • Mix de helft van de paardenbloemblaadjes, de helft van de basilicum, de knoflook, de pijnboompitten en het paneermeel in de blender.
  • Bestrijk de geitenkaasjes met 1 eetlepel van de maïsolie, wentel ze in het kruidenmengsel en leg ze in een ovenschotel.
  • Bak de geitenkaasjes 8 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Verwijder de schillen van de paprika's en halveer elk stuk in de lengte.
  • Leg ze nogmaals 3 minuten in de hete oven.
  • Meng de witte wijnazijn, de mosterd, peper, zout, de hazelnootolie en de rest van de maïsolie tot een vinaigrette.
  • Leg de warme geitenkaasjes op borden, schik de paprika's eromheen, overgiet met de vinaigrette en garneer