Kropsla met appel en noten

      Geen reacties op Kropsla met appel en noten

 

Kropsla met appel en noten

Recept categorie Gerecht met fruit
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 krop sla
  • 2 appels met rode schil
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel vergeperste citroensap
  • ½ eetlepel mosterd
  • peper
  • zout
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 4 eetlepels gezouten cashewnoten grof gehakt
  • 2 eetlepels peterselie geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Haal de slabladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de harde nerven en scheur de rest in stukjes.
  2. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes.

  3. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.

  4. Doe de sla in een kom en verdeel de appel en de sjalotten erover.

  5. Schenk de dressing erover en bestrooi met de noten en de peterselie.

  6. Schep de salade aan tafel voorzichtig om

  7. Lekker met gebakken aardappeltjes en een tartaartje.

  8. Wijnadvies: Tanguero Torrontes