Kropsla met appel en noten

      Geen reacties op Kropsla met appel en noten

 

Kropsla met appel en noten

Recept printen
Recept categorie: met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 krop sla
  • 2 appels ( met rode schil)
  • 5 eetlepels olijfolie ( extra vierge)
  • 1 eetlepel vergeperste citroensap
  • ½ eetlepel mosterd
  • peper
  • zout
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 4 eetlepels gezouten cashewnoten (grof gehakt)
  • 2 eetlepels peterselie (geknipt)

Hoe maak ik het klaar:

  • Haal de slabladeren los, was ze en droog ze in een slacentrifuge of dep ze droog met keukenpapier. Verwijder de harde nerven en scheur de rest in stukjes.
  • Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in stukjes.
  • Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
  • Doe de sla in een kom en verdeel de appel en de sjalotten erover.
  • Schenk de dressing erover en bestrooi met de noten en de peterselie.
  • Schep de salade aan tafel voorzichtig om
  • Lekker met gebakken aardappeltjes en een tartaartje.
  • Wijnadvies: Tanguero Torrontes