Kruidenbouillon met deeghoedje

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidenbouillon met deeghoedje

Kruidenbouillon met deeghoedje

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 500 gr kalfsbotten in stukken
  • 300 gr runderpoelet
  • 2 wortels in stukken
  • 1 stengel bleekselderij in stukken
  • bouquet garni van tijm peterseliestengels, laurier en peperkorrels
  • 2 eiwitten
  • 200 gr soepgroenten
  • 200 gr kalfsgehakt of rundergehakt
  • 6 eetlepels verse tuinkruiden
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels sesamzaad

extra nodig:

  • 4 ovenvaste soepkoppen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Pel en halveer de ui.
  3. Doe de botten, het poelet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren.

  4. Doe alles in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij.
  5. Roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan.
  6. Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af.
  7. Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken.
  8. Zeef de bouillon door doek en laat afkoelen.
  9. Verwarm de oven voor op 200°C.
  10. Klop de eiwitten halfstijf.
  11. Voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook.

  12. Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe.

  13. Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg.
  14. Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin.