Kruidenbouillon met eireepjes en paprika

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidenbouillon met eireepjes en paprika

Kruidenbouillon met eireepjes en paprika

Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 scharrelei
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • klein klontje boter of margarine
  • 1 liter tuinkruidenbouillon (van tabletten)
  • ½ pakje Oerlemans strooigroenten paprikablokjes pak à 400 g
  • 2 eetlepels bieslook geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop het ei met 1 eetlepel water en paprikapoeder, peper en zout naar smaak los. 

  2. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, schenk het eimengsel in de pan en bak er een dunne omelet van. 

  3. Neem de omelet uit de pan, rol hem stevig op en laat hem afkoelen.

  4. Breng de bouillon aan de kook en voeg de paprikablokjes toe. 

  5. Laat de soep 2 minuten op een laag vuur koken. 

  6. Roer het bieslook erdoor en verdeel de bouillon over 4 borden. 

  7. Snijd de omelet in dunne plakjes en leg ze in de bouillon.