Kruidenbouillon met eireepjes en paprika

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidenbouillon met eireepjes en paprika
Print

Kruidenbouillon met eireepjes en paprika

Categorie Gerecht met groenten
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 scharrelei
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • klein klontje boter of margarine
  • 1 liter tuinkruidenbouillon (van tabletten)
  • ½ pakje Oerlemans strooigroenten paprikablokjes pak à 400 g
  • 2 eetlepels bieslook geknipt

Hoe maak ik het klaar:

  • Klop het ei met 1 eetlepel water en paprikapoeder, peper en zout naar smaak los. 
  • Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag, schenk het eimengsel in de pan en bak er een dunne omelet van. 
  • Neem de omelet uit de pan, rol hem stevig op en laat hem afkoelen.
  • Breng de bouillon aan de kook en voeg de paprikablokjes toe. 
  • Laat de soep 2 minuten op een laag vuur koken. 
  • Roer het bieslook erdoor en verdeel de bouillon over 4 borden. 
  • Snijd de omelet in dunne plakjes en leg ze in de bouillon.