Kruidenkip met Frans garnituur

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidenkip met Frans garnituur

 

Kruidenkip met Frans garnituur

Recept categorie Gerecht met Kip
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kip
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • wat gesmolten boter
  • zout
  • peper
  • 50 gr bakboter
  • braadslee
  • gr magere spekreepjes
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 450 gr voorgekookte krieltjes
  • 4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers: peterselie bieslook, tijm, kervel)
  • 250 gr kleine hele witte champignons
  • 300 gr
  • Parijse worteltjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • witte wijnsaus zakje
  • 2 eetlepels mosterd

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf 1 kip in met 1 eetlepel Dijon-mosterd en wat gesmolten boter en bestrooi het
  2. met zout en peper.
  3. Braad de kip in 50 gr bakboter rondom bruin en in een braadslee op 225°C in 60
  4. minuten gaar.
  5. Voeg na 30 minuten 50 gr magere spekreepjes, 1 gesnipperd sjalotje en 450 gr
  6. (voorgekookte) krieltjes toe.
  7. Voeg na weer 15 minuten 3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers:
  8. peterselie, bieslook, tijm, kervel), 250 gr kleine hele witte champignons, 300 gr
  9. Parijse worteltjes en 1 dl droge witte wijn toe en laat alles nog 15 minuten stoven.
  10. Bereid witte wijnsaus met bieslook uit een zakje en roer daar 2 eetlepels mosterd bij.
  11. Geef de saus bij het gerecht.