Kruidensalade met paling

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidensalade met paling

Kruidensalade met paling

Recept printen
Recept categorie: met vis/ Salades
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • peper
  • 200 gram paling
  • 1 zakje bieslook ((25 g) )
  • 1 zakje basilicum ((15 g))
  • 1 rode appel ((bijv. Elstar))
  • 1 zak ijsbergsla ((200 gram))

Hoe maak ik het klaar:

  • In kom vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper naar smaak. 
  • Paling in lange, smalle reepjes snijden. 
  • Bieslooksprieten in 3 stukken snijden. 
  • Steeltjes van basilicum plukken en blad grof scheuren. 
  • Appel goed wassen en ongeschild in 4 parten snijden. 
  • Klokhuis verwijderen. 
  • Appelparten in dunne schijfjes snijden. 
  • IJsbergsla, bieslook, basilicum en appelschijfjes over vier borden verdelen. 
  • Paling erover verdelen. 
  • Vinaigrette nogmaals doorkloppen en over salade sprenkelen. 
  • Lekker met volkorenbrood.