Kruidensalade met paling

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidensalade met paling

Kruidensalade met paling

Recept categorie Gerecht met vis, Salades
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelciderazijn (Biologisch)
  • versgemalen zwarte peper
  • 200 gram paling
  • 1 zakje verse bieslook (25 g)
  • 1 zakje verse basilicum (15 g)
  • 1 rode appel (bijv. elstar)
  • 1 zak ijsbergsla met peterselie (200 g)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In kom vinaigrette kloppen van olie, azijn, zout en peper naar smaak. 

  2. Paling in lange, smalle reepjes snijden. 

  3. Bieslooksprieten in 3 stukken snijden. 

  4. Steeltjes van basilicum plukken en blad grof scheuren. 

  5. Appel goed wassen en ongeschild in 4 parten snijden. 

  6. Klokhuis verwijderen. 

  7. Appelparten in dunne schijfjes snijden. 

  8. IJsbergsla, bieslook, basilicum en appelschijfjes over vier borden verdelen. 

  9. Paling erover verdelen. 

  10. Vinaigrette nogmaals doorkloppen en over salade sprenkelen. 

  11. Lekker met volkorenbrood.