Kruidige groentespiesjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige groentespiesjes

 

Kruidige groentespiesjes

Recept categorie Barbeque, Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 courgette
  • 0.5 rode paprika
  • 4 kleine uitjes
  • 16 mooie champignons
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper
  • cayennepeper
  • 50 gr fetakaas
  • 0.5 gele paprika

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd van de courgette 16 plakjes van 2 cm dikte, snijd de rode en gele paprika elk in 8 stukken en de uitjes in vieren.
  2. Boen de champignons schoon en rijg de groenten aan 8 houten of metalen grillpennen.
  3. Vermeng de olijfolie met de honing, munt, tijm, wat zout, peper uit de molen en een snufje cayennepeper en kwast
  4. De groentespiesjes hiermee vlak voor het roosteren in.
  5. Rooster de spiesje rondom 8 minuten, bestrooi ze dan met verkruimelde fetakaas en rooster ze nog even, maar keer ze niet meer.
  6. Lekker bij lamskarbonaadjes.