Kruidige kippenpootjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige kippenpootjes

 

Kruidige kippenpootjes

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Met pruimen en prei:

  • 4-8 kip
  • 50 gr boter
  • zout (peper)
  • 1 1/2 dl kippenbouillon
  • 250 gr ontpitte pruneaux ( *1)
  • 4 eetlepels cognac
  • 1 blikje tomaat (stukjes met vocht)
  • 100 gr ui
  • 100 gr dunne prei

Hoe maak ik het klaar:

  • Het aantal kippenpootjes hangt af van het gewicht: per persoon 2 kleintjes of 1 grote.
  • Schep de ontpitte pruimen met de cognac om.
  • Zeef de tomaatstukjes (vang het vocht op).
  • Snijd de uitjes en de prei in ringen.
  • Bak de kippenpootjes in de bakboter bruin en strooi er wat zout en peper over.
  • Bak de tomaatstukjes en de ui- en preiringen op lager vuur mee.
  • Voeg de pruimen met het vocht, het tomaatvocht en de bouillon toe en laat de kippenbouten 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer met witte rijst of lintmacaroni.

Tips / Opmerking

*1 Vervang voor de variaties de ingrediënten. Met knoflook, uitjes en citroen: Bak 5 kleine (hele, eerst geblancheerde) teentjes knoflook en 6 gehalveerde sjalotjes mee. Voeg 1 theelepel rozemarijnnaaldjes, 1/2 theelepel gedroogde salie, het sap van 1/2 citroen en 1/2 dl droge witte wijn toe. Strooi er slot versgeknipte peterselie en (geblancheerde) reepjes citroen- en limoenschil over. Serveer met gekookte aardappeltjes. Met paprika en pepers: Bak 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook uit de pers en 1 rode en groene paprika in repen mee. Voeg 6 gedroogde kleine pepertjes, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels sherry- of rijstazijn toe. Bind de saus tot slot met 1 eetlepel aardappelmeel bij. Strooi er geraspte kokos over. Serveer met pandanrijst.