Kruidige kippenpootjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige kippenpootjes

 

Kruidige kippenpootjes

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Met pruimen en prei:

  • 4-8 kippenpootjes
  • 50 gr bakboter
  • zout peper
  • 1 1/2 dl kippenbouillon
  • 250 gr ontpitte pruneaux *1
  • 4 eetlepels cognac
  • 1 blikje tomaat stukjes met vocht
  • 100 gr uien
  • 100 gr dunne prei

Hoe maak ik het klaar?

  1. Het aantal kippenpootjes hangt af van het gewicht: per persoon 2 kleintjes of 1 grote.
  2. Schep de ontpitte pruimen met de cognac om.
  3. Zeef de tomaatstukjes (vang het vocht op).
  4. Snijd de uitjes en de prei in ringen.
  5. Bak de kippenpootjes in de bakboter bruin en strooi er wat zout en peper over.
  6. Bak de tomaatstukjes en de ui- en preiringen op lager vuur mee.
  7. Voeg de pruimen met het vocht, het tomaatvocht en de bouillon toe en laat de kippenbouten 30 minuten zachtjes pruttelen.

  8. Serveer met witte rijst of lintmacaroni.

Tips / Opmerkingen

*1 Vervang voor de variaties de ingrediënten. Met knoflook, uitjes en citroen: Bak 5 kleine (hele, eerst geblancheerde) teentjes knoflook en 6 gehalveerde sjalotjes mee. Voeg 1 theelepel rozemarijnnaaldjes, 1/2 theelepel gedroogde salie, het sap van 1/2 citroen en 1/2 dl droge witte wijn toe. Strooi er slot versgeknipte peterselie en (geblancheerde) reepjes citroen- en limoenschil over. Serveer met gekookte aardappeltjes. Met paprika en pepers: Bak 1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook uit de pers en 1 rode en groene paprika in repen mee. Voeg 6 gedroogde kleine pepertjes, 1 eetlepel honing, 3 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels sherry- of rijstazijn toe. Bind de saus tot slot met 1 eetlepel aardappelmeel bij. Strooi er geraspte kokos over. Serveer met pandanrijst.