Kruidige kippensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige kippensoep

Kruidige kippensoep

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram kipfilet
  • ¾ liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • Conimex Wok Olie
  • 1 theelepel Conimex Kerrie Djawa
  • 1 theelepel Conimex Serehpoeder
  • 1 theelepel Conimex Djahe

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

  2. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  3. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipblokjes 3 minuten. 

  4. Bestrooi ze met de kruiden en roerbak nog 2 minuten.

  5. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 3 minuten doorkoken.

  6. Schep de soep in diepe kommen en bestrooi met de selderij.

Tips / Opmerkingen

Variatietip: breng de soep eventueel verder op smaak met een scheutje Conimex Ketjap, een scheutje Gembersiroop, wat Sambal of wat citroensap. Vervang de losse kruiden eventueel door 3 theelepels Bahmi- of Nasikruiden.