Kruidige kippenvleugeltjes

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige kippenvleugeltjes

Besmeer het barbecuevlees met olijfolie. Dat ruikt het fijnste en het is beter tegen directe hitte bestand. Parfumeer het vuur met dennennaalden of, nog aromatischer, met tijm, laurier en basilicum. U kunt ook sinaasappel- en citroenschillen gebruiken.

Recept categorie Barbeque, Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 8 kippenvleugeltjes
  • 16 plakjes bacon of mager spek
  • 8 takjes salie
  • 16 grote zilveruien
  • kipkruiden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Halveer de vleugeltjes en bestrooi ze met kipkruiden.
  2. Leg op elk stuk een blaadje salie en omwikkel het stuk met bacon of spek. Rijg
  3. daarna de kipstukjes, afgewisseld met de uien, op vleespennen en bestrijk ze met olie en rooster ze op de barbecue gaar.

Tips / Opmerkingen

Besmeer het barbecuevlees met olijfolie. Dat ruikt het fijnste en het is beter tegen directe hitte bestand. Parfumeer het vuur met dennennaalden of, nog aromatischer, met tijm, laurier en basilicum. U kunt ook sinaasappel- en citroenschillen gebruiken.