Kruidige kipspiesen met sesamspinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige kipspiesen met sesamspinazie

 

Kruidige kipspiesen met sesamspinazie

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel tijm (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 2 schaaltjes kipmedaillons (ca. 500 g)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 pakken panklare spinazie (a 300 g)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 citroenen gehalveerd

Bereidingswijze

  • In schaal sesamzaad mengen met tijm en knoflook-chiliolie. 
  • Kipmedaillons erdoor wentelen en smaken op koele plek minstens 30 minuten laten intrekken, of schaal 2 uur afgedekt in koelkast zetten. 
  • In wok olie en sesamolie verhitten en deel van spinazie toevoegen. 
  • Regelmatig omscheppen en meer spinazie toevoegen, tot alle spinazie is geslonken. 
  • Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. 
  • Spinazie tot gebruik bij kamertemperatuur bewaren.
  • Kipmedaillons per 3 aan spiesen rijgen. 
  • Kip op matig hete barbecue in 5-6 minuten per kant bruin en gaar roosteren. 
  • Laatste minuut citroenen met snijvlak op barbecue leggen. 
  • Spinazie over vier borden verdelen. 
  • Kipspiesen bestrooien met zout en peper en op spinazie leggen. 
  • Gegrilde citroen ernaast leggen, om aan tafel over kip uit te knijpen.

Wijnadvies: Pinotage Rosé