Kruidige kipspiesen met sesamspinazie

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige kipspiesen met sesamspinazie

 

Kruidige kipspiesen met sesamspinazie


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel tijm (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 2 schaaltjes kipmedaillons (ca. 500 g)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 pakken panklare spinazie (a 300 g)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 citroenen gehalveerd

Hoe maak ik het klaar?

  1. In schaal sesamzaad mengen met tijm en knoflook-chiliolie. 

  2. Kipmedaillons erdoor wentelen en smaken op koele plek minstens 30 minuten laten intrekken, of schaal 2 uur afgedekt in koelkast zetten. 

  3. In wok olie en sesamolie verhitten en deel van spinazie toevoegen. 

  4. Regelmatig omscheppen en meer spinazie toevoegen, tot alle spinazie is geslonken. 

  5. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. 

  6. Spinazie tot gebruik bij kamertemperatuur bewaren.

  7. Kipmedaillons per 3 aan spiesen rijgen. 

  8. Kip op matig hete barbecue in 5-6 minuten per kant bruin en gaar roosteren. 

  9. Laatste minuut citroenen met snijvlak op barbecue leggen. 

  10. Spinazie over vier borden verdelen. 

  11. Kipspiesen bestrooien met zout en peper en op spinazie leggen. 

  12. Gegrilde citroen ernaast leggen, om aan tafel over kip uit te knijpen.

Wijnadvies: Pinotage Rosé