Kruidige koolraapstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige koolraapstamppot

Kruidige koolraapstamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Extra info Vegetarisch
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr koolraap
  • 2 aardappelen
  • 25 gr boter
  • 1/2 eetlepel nasi kruidenmix
  • 1 dl melk
  • zout peper
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel gefruite uitjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de koolraap en de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  2. Smelt de boter in een pan en roer de nasikruiden erdoor.
  3. Schep de koolraap en de aardappelen erdoor.
  4. Voeg de melk toe en smoor de koolraap en de aardappelen in 15-20 minuten
  5. zachtjes gaar.
  6. Stamp alles fijn en klop het geheel met een handmixer tot een smeuïge
  7. puree.
  8. Breng op smaak met zout en peper en roer de tijmblaadjes erdoor.
  9. Strooi de gefruite uitjes erover.