Kruidige koolraapstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige koolraapstamppot
Print

Kruidige koolraapstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keyword Vegetarisch
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr koolraap
  • 2 aardappelen
  • 25 gr boter
  • 1/2 eetlepel nasi kruidenmix
  • 1 dl melk
  • zout peper
  • 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel gefruite uitjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de koolraap en de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
  • Smelt de boter in een pan en roer de nasikruiden erdoor.
  • Schep de koolraap en de aardappelen erdoor.
  • Voeg de melk toe en smoor de koolraap en de aardappelen in 15-20 minuten
  • zachtjes gaar.
  • Stamp alles fijn en klop het geheel met een handmixer tot een smeuïge
  • puree.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de tijmblaadjes erdoor.
  • Strooi de gefruite uitjes erover.