Kruidige Spaanse patatas bravas met gandaham en een lekker sausje met red bull

      Reacties uitgeschakeld voor Kruidige Spaanse patatas bravas met gandaham en een lekker sausje met red bull

 

Kruidige Spaanse patatas bravas met gandaham en een lekker sausje met red bull

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Tapas
Keuken: Spaanse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 500 gram kleine nieuwe aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 4 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels gehakte verse tijm
  • 400 gram gandaham
  • 3 eetlepels ketchup
  • 100 gram zure room
  • 1 dl red bull (energiedrank)
  • 1 handvol gehakte bieslook

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aardappelen in vieren en doe ze in een pot.
  • Meng de aardappelen met het paprikapoeder, het chilipoeder, het zeezout, de peterselie en de in heel fijne reepjes gesneden gandaham.
  • Leg de aardappelen in een ovenschotel en zet ze 40 minuten in de oven.
  • Schud ze af en toe eens op zodat ze aan alle kanten mooi bruin worden.
  • Meng de ketchup, de zure room en de Red Bull voor de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.