Kue Putu

      Reacties uitgeschakeld voor Kue Putu

 

Kue Putu

 gestoomde groene cakejes, met gula djawa en kokos

Recept categorie Cake, Cupcakes / Muffins
Keuken: Indische keuken

Hoe maak ik het klaar?

  1. 150 gr rijstmeel (glutenvrij)
  2. 1 tl bakpoeder
  3. 1 el suiker
  4. 75 ml warm water
  5. beetje zout
  6. paar druppels pandanpasta /-essence
  7. geraspte gula djawa
  8. geraspte kokos Stoom het rijstmeel in een theedoek 20 min. in de stoompan.
  9. Doe het door een zeef en laat het afkoelen.
  10. Roer het bakpoeder er door.
  11. Los de pandanpasta en het zout in het water op.
  12. Roer beetje bij beetje het water door het rijstmeel.
  13. Het beslag mag niet te dun worden.
  14. Vet vormpjes in, ik heb kue mangkokvormen gebruikt en doe een bodempje deeg in de vormen.
  15. Strooi dan de gula djawa op de laag en dek dit af met de rest van het deeg.
  16. Stoom de cakejes 20 minuten op hoog vuur.
  17. Stoom tijdens het afkoelen de geraspte kokos met een beetje zout en strooi dit over de cakejes.