Kuzu Kapama

      Reacties uitgeschakeld voor Kuzu Kapama

 

Kuzu Kapama

(ovenschotel van lam met diverse groenten)
Recept printen
Recept categorie: Ovenschotel
Land van herkomst: Turkije
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg lamsvlees
  • 2 grote aubergine
  • 6 grote tomaten
  • 6 grote aardappel
  • 4 grote prei
  • 2 courgettes
  • zout
  • peper
  • 2 paprika
  • 4 teentjes knoflook
  • rozemarijntakjes
  • basilicum
  • 5 takjes peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het vlees in niet te kleine blokken.
  • Snijd de aubergines in plakken en zet ze 20 minuten met zout bestrooid weg.
  • Pel de tomaten en snijd ze in dunne plakken.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  • Maak de preien en de courgettes schoon en snijd ze dun. 
  • Schil de courgettes als ze niet meer piepjong zijn.
  • Hol de paprika's uit en snijd ze in dunne slierten.
  • Zet alle groenten in ruim kokend water.
  • Wrijf het vlees in met wat knoflook uit de knijper en zout, schroei het in de olie aan alle kanten dicht en schik het daarna in een vuurvaste schotel.
  • Spoel de aubergineplakken onder de koude kraan en laat ze, evenals de overige groenten, goed uitlekken.
  • Leg ze nu op het vlees en gebruik de gesneden aardappelen als bovenlaag.
  • Voeg voldoende zout en peper toe, leg de kruiden erop en strooi er de fijngesneden knoflook over.
  • Voeg nog een scheutje water toe en bak het gerecht 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven van 200°C tot alles gaar is.
  • Geef er veel brood bij.